puszyste babeczki z kremem
składniki:
- 5 jajek
- nie cała szklanka mąki
- mała łyżeczka proszku do pieczenia
- 2/3 szklanki cukru
składniki na krem:
- 150 g margaryny lub masła
- 100 g czekolady
sposób przygotowania:
- jajka podzielić na białka i żółtka
- białko ubici na puszystą masę
- do żółtek dodać suche składniki i zmiksować
- następnie delikatnie połączyć masy
- wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok.15 min
krem:
- margarynę zmiksować na puszystą masę a następnie dodać czekoladę rozpuszczoną w kąpieli wodnej nadal miksując po wyjęciu babeczek poczekać aż ostygną a potem udekorować
smacznego:)
Były pycha :) największe szczęście matki :) córka która potrafi piec i gotować :)
OdpowiedzUsuń:)
UsuńTen komentarz został usunięty przez autora.
Usuń