Przepis na pieczeń Eli
Przepis na 2 dni dla 4 osób:
składniki:
1 kg karkówki
sól
pieprz
zioła
warzywa:
marchewka
pietruszka
seler
czosnek
cebula

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA :




składniki:
1 kg karkówki
sól
pieprz
zioła
warzywa:
marchewka
seler
czosnek
cebula
Warzywa kroimy w plasterki ;) |
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA :
- Mięso pospać solą pieprzem i ziołami (ja użyłam marynaty staropolskiej
- na dno naczynia żaroodpornego wlać trochę oliwy.
- warzywa pokroić w plasterki.
- mięso włożyć do naczynia żaroodpornego.
- obłożyć je warwami.
- nagrzać piekarnik do 180 stopni.
- mięso włożyć do piekarnika na 1:00-1:30
- mięso wyjąć pieczeń z piekarnika.
- upieczone warzywa zmiksować dodać trochę wody i doprawić do smaku(według uznania)., powstanie przepyszny ciemny sos :)
Moja mama miała cały weekend wolny od gotowania :))) Podałam pieczeń z ryżem ugotowanym na sypko z czerwonymi buraczkami :))) Dziękuję Pani Eli za pyszny i szybki przepis :)))
Zachęcam do wypróbowania Przepisu nawet tych najmłodszych kucharzy ;)
Czosnek i cebula -kroimy w plasterki |
Na dno wylewamy odrobinę oliwy |
Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni |
mięso obkładamy warzywami |
1h do 1,5h |
Jest udało się :D |
Ciemny sos ze zmiksowanych warzyw i sosu mięsnego |
SMACZNEGO!!!
Komentarze
Prześlij komentarz